Водії у ступорі: ставлять новий дорожній знак – білий ромб на синьому



Подробиці

- джерело.

Що означає новий дорожній знак, який встановлюють
Цей дорожній знак з символом у формі ромба збиватиме з пантелику навіть досвідчених водіїв. Однак за невиконання його вимог передбачено чималий штраф – 135 євро. Про це йдеться в матеріалі 24tv.

Інформаційний знак з білим ромбом на синьому фоні – це не смуга руху лише для Renault. Він вказує на смугу руху для спільного використання автомобілів. А у Франції його невиконання може обійтись у 135 євро.

Позначена ромбом смуга руху здебільшого розташована ліворуч. Донині знак існував лише у Франції, тестувався з 2020 року у Ліоні, Греноблі та Страсбурзі. Ромб вказує (інколи супроводжується й додатковою пояснювальною стрілкою) на смугу для громадського транспорту, таксі, транспортних засобів, в салоні яких щонайменше дві людини, включаючи водія. Це і є спільне використання.

Таким чином, комерційному чи комунальному транспорту, якщо така табличка над смугою активна, у тій частині дороги робити нічого. Якщо в салоні один водій, то йому також туди зась.

Дозволено рух громадському транспорту, таксі та автомобілям “з дуже низьким рівнем викидів”, тобто з наклейкою Crit’Air. Звісно, сюди варто віднести й електромобілі, якщо навіть там лише один водій.

 

Знак з білим діамантом на синьому фоні вказує на смугу, зарезервовану для спільного проїзду.
Такі знаки зазвичай виникають на електронних табло. Диспетчер залежно від ситуації з моніторингу транспортного трафіку, може вмикати активність чи вимикати її. Скажімо, на дорозі між Ліоном і Сент-Етьєном діють часові проміжки активності: автомагістраль A7 на південь від Ліонського столичного району є головною транспортною артерією, що пропускає понад 100 000 автомобілів на день.

Там для уникнення проблем із заторами активність знаку регулюється, особливо у ранкові та вечірні години пік, як у південному, так і у північному напрямках. Ця резервна смуга вранці працює з понеділка по п’ятницю з 7:00 до 9:30. Періоди активації позначені світловим символом з білим ромбом і стрілкою під знаком. Аналогічно вмикається активність у післяробочий час пік.

 

Найчастіше знаки смуг спільного використання автомобілів зустрічаються у французькому регіоні Рона – Альпи Аннесі.

Мета знаку – уникнути перешкод під час обгону чи на виїздах, а також мотивувати людей більше користуватися електромобілями або громадським транспортом, щоб зменшити забруднення довкілля. Цей знак досі існував лише у Франції.

 

Не всі європейці розуміли його значення. І водії, котрі виїхали на спеціальну смугу без перерахованих вище підстав, стають спонсором французької скарбниці.

Практика використання такого дорожнього знаку на багатосмугових дорогах виявилася успішною. Тепер уряди багатьох країн взялися вивчати цей досвід і, ймовірно, невдовзі усі напрямки в курортні регіони зарясніють новими інформаційними, а подекуди й наказовими знаками з білим ромбом у синьому прямокутнику чи колі.

Здебільшого такі дорожні знаки мають часові проміжки дії, активність їх роботи допомагає регулювати трафік у години пік.

Сообщение Водії у ступорі: ставлять новий дорожній знак – білий ромб на синьому появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: