Число нових випадків ковіду в Чехії вперше перевищило 2000 за день



Вперше за день в Чехії було виявлено більше 2000 нових випадків зараження коронавірусом. 

- джерело.

Раніше Громада публікувала статтю Коли в Чехії знову введуть надзвичайну ситуацію? Епідеміолог дав прогноз «по коронавірусу».

У середу, 16 вересня, в лабораторіях було отримано 2139 позитивних результатів тестів, що на 464 випадки перевищує показник вівторка. Це минулого тижня прогнозував головний епідеміолог Роман Примула, який вважає, що динаміка коронавірусу в Чехії не зміниться ще впродовж двох-трьох тижнів.

Нагадаємо, раніше курсуватиме мікроавтобус, що тестуватиме людей прямо на вулицях.

За даними Міністерства охорони здоров’я, з початку пандемії в Чехії коронавірусом SARS-CoV-2 заразилося 41 032 чоловік, 60% з яких вже видужали.

В даний час Covid-19 хворіє 17 619 жителів країни, у більшості з яких хвороба протікає в легкій формі.

Попри те, що з 9 вересня Чехія посилила карантинні заходи по всій території, кількість госпіталізацій пацієнтів з ковідом в Чеській Республіці зростає: за останній тиждень показник збільшився на 30%. Як повідомлялося минулого тижня, з 1 вересня в Чехії виписали 9500 лікарняних через контакт із ковід-інфікованими.

На 15 вересня в лікарнях перебувало 388 ковід-позитивних пацієнтів, на 55 більше, ніж добою раніше. 81 хворий — у важкому стані. На думку епідеміолога Романа Примули, в Чехії почалася друга хвиля епідемії коронавірусу.


Читайте також:


Залишити коментар: