Чи високосний 2019 рік: розрахунки і прикмети



Чи буде 2019 рік Свині високосним: що можна і чого не можна робити в цей рік

- джерело.

Наближається Новий рік 2019. Як відомо, він прийде під знаком Жовтої Свині. Декого цікавить питання, чи високосний 2019 рік, чи можна одружуватися і виходити заміж в цей період, як ці важливі події відіб’ються на подальшій долі.

Що таке високосний рік
Для початку розберемося, що означає високосний рік і коли він буває. Високосний – це рік, в якому налічується 366 днів, тобто на один день більше, ніж в звичайні роки. Цей додатковий день виходить через те, що земний астрономічний рік приблизно дорівнює 365 діб і 6 годин. Ось ці зайві 6 годин за чотири роки і утворюють ще одну добу.
Щоб вирівняти таке шестигодинне зміщення, був введений високосний рік. Таким чином, в кожен рік, кратний чотирьом, додається один додатковий день в самому короткому місяці – лютому. А решта три роки містять по 365 днів.

Який рік 2019 – рік Свині, високосний чи ні?

Як же самостійно визначити, 2019 рік – високосний чи ні? Дуже просто! Досить поділити його на 4, і якщо у вас в решті виходить ціле число, значить рік – високосний. Ділимо 2019 на 4, отримуємо 504,75 і нарешті заспокоюємось. А ось наступний 2020 рік поділяється на 4 без залишку. Він якраз і буде високосним.

Високосний рік: прикмети і забобони
Чому ж виник такий ажіотаж навколо високосного року? Чим він відрізняється від інших, звичайних років? За народними прикметами, високосний рік вважається найскладнішим і небезпечним в 4-річному циклі, а Касьянів день 29 лютого і тим паче має погану славу.

Наші предки здавна помічали події, які відбувалися в такі роки, і на підставі цих спостережень з’явилися відповідні народні прикмети, що високосний рік обов’язково буде важким і нещасливим.

Одна з найголовніших прикмет, що стосуються “нещасливого” року, свідчить, що у високосний рік не можна одружуватися і виходити заміж. Вважається, що весілля, зіграні в цей рік, приведуть до недовговічного шлюбу, зрад і нещасть в родині, аж до смерті когось із подружжя.
Більшість людей вважають 29 лютого найгіршим днем для народження дитини. Такій людині пророкують нещасливу долю. З цим дійсно складно не погодитися, адже святкувати свій день народження він може всього один раз на чотири роки!

Дитину, народжену у високосному році, радять якомога швидше хрестити. При цьому хрещеними батьками повинні стати кровні родичі.

У високосний рік взагалі не рекомендуються будь-які починання: будувати будинок, міняти роботу, переїжджати, починати бізнес, змінювати партнерів, робити серйозні покупки і вкладати гроші. Будь-які серйозні зміни у високосний рік будуть безперспективними.
А ще у високосний рік не можна збирати гриби. Люди вірили, що в цей період з землі піднімається погане, і можна накликати біду на свою сім’ю.

Зазвичай нікому не хочеться перевіряти на собі правдивість народних прикмет, особливо в такій важливій справі, як створення сім’ї або народження дитини. Але чи так це насправді, і яким чином один зайвий день в році може вплинути на життя людини, вирішувати вам.


Читайте також:


Залишити коментар: