Чи може Україна повернути ядерний статус і якою буде ціна



Україна може створити ядерну зброю, можливо, навіть отримати для цього західну допомогу, й поставити під загрозу безпеку Росії. Про це заявив Володимир Путін у зверненні з нагоди визнання незалежності “ДНР” та ЛНР”.

Пише - джерело.

Припущення щодо можливого відновлення ядерного статусу України з’явилися в соцмережах одразу після промови Володимира Зеленського на Мюнхенській конференції з безпеки 19 лютого.

У ній не було слів про розробку ядерної зброї, проте президент України пригрозив вийти з пакетних домовленостей Будапештського меморандуму, якщо не вдасться знову зібрати засідання держав-гарантів безпеки України згідно з цим меморандумом – тобто Росії, Британії та США.

“Флешбеки з 2014-го”. Як на Донбасі зустріли новину про визнання “республік”
До пакетних домовленостей належить приєднання України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї у листопаді 1994 року, після чого країна позбулася ядерного арсеналу.

Чи є в України можливість знову отримати ядерну зброю і якою буде ціна такого рішення? Про це BBC News Україна розповіли українські експерти зі зброї масового ураження.

Що таке Будапештський меморандум, який так і не дав Україні гарантій безпеки
“Могли б шантажувати весь світ”. Чи могла Україна зберегти ядерну зброю


Читайте також:


Залишити коментар: