Чи буде російська вакцина в Україні: в МОЗ дали чітку відповідь



Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко стверджує, що в Україні будуть використовувати тільки ті вакцини від коронавірусу, які пройшли всі клінічні випробування. Російський препарат “Супутник V” до таких не належить.

- джерело.

Про це заступник міністра охорони здоров’я написав на своїй Facebook-сторінці.

Причиною такого коментаря заступника голови МОЗ стало недавнє повідомлення про те, що харківська фармацевтична компанія “Біолік” направила в органи охорони здоров’я України заяву про реєстрацію російської вакцини “Супутник V”.

За словами голови політради Української партії “Опозиційна платформа – за життя” Віктора Медведчука, якого цитує “Интерфакс”, російський розробник “Супутника V” – Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Н. Ф. Гамалії – дав дозвіл на трансферт технології та передачу українському підприємству клітинної лінії для виробництва вакцини. Він зазначив, що організувати виробництво вакцини в Україні можна в термін від трьох до шести місяців.

Коментуючи цю заяву, головний санлікар країни Віктор Ляшко зазначив, що у російської вакцини найближчим часом немає шансів отримати дозвіл на використання в Україні.

“Україна прийняла рішення про можливість реєстрації вакцин, зареєстрованих в країнах з жорсткою регуляторною політикою. Підкреслюю, тільки при зазначених умовах будемо допускати вакцини до використання. Згідно з інформацією розміщеною на сайті clinicaltrials.gov, завершення третьої фази клінічних досліджень вакцини “Супутник V” заплановано на грудень 2021 “, – написав Ляшко.


Читайте також:


Залишити коментар: