Чеського волонтера знайшли мертвим в братській могилі на Київщині



Біля селища Макарів у Бучанському районі Київської області було виявлено безіменні могили з тілами трьох розстріляних чоловіків. Згідно зі знайденими документами один із них мав громадянство Чехії, про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Пише - джерело.

49-річний чех до війни працював в Україні далекобійником, а з початком бойових дій приїхав допомагати як волонтер. З 2 березня чоловік перестав виходити на зв’язок. У Чехії в нього залишилися дружина та брат, уточнили в українській поліції.

Про його зникнення в травні повідомили кореспонденти чеського серверу Voxpot Магдалена Сламова та Войтех Богач, які на початку березня в автівці потрапили під обстріл неподалік селища Макарів.

Після публікації репортажу з журналістами зв’язалася пані Симона, за словами якої її чоловік Томаш мав би бути в той час у цих місцях. За її словами, як професійний водій вантажівки та автобуса, він хотів допомогти перевезти людей із районів, яким загрожує російська армія в Україні. З 2 березня він перестав виходити на зв’язок. На початку травня МЗС Чехії підтвердило, що в Україні зник громадянин Чехії.


Читайте також:


Залишити коментар: