Через російські атаки спалахнув дерев’яний скит Святогірської лаври



Росія продовжує обстрілювати цивільні об’єкти по всій території України. Цього разу під обстріл потрапив скит Святогірської лаври в Донецької області.

Пише - джерело.

Фотографію палаючого дерев’яного скита опублікував український військовий Юрій Кочевенко.

“Черговий злочин російських варварів, для яких немає нічого святого”, – написав Юрій Кочевенко.

Це Всіхсвятський скит Святогірської лаври. Це дерев’яна церква, яку після відновлення Україною Незалежності побудували на місці попереднього скиту, який після другої світової війн підірвали представники радянської влади.

Всіхсвятський скит Святогірської лаври розташований у селі Тетянівка, що на протилежному боці річки Сіверський Донець від Святогірська. Саме за переправу над цією річкою зараз йдуть запеклі бої.

Сама Святогірська лавра належить до православної церкви московського патріархату.

Обстріли церков окупантами
Російські окупанти вже не вперше вдаються до масових обстрілів церков по всій території України. Вони влучали в храми у Харкові, коли обстрілювали місто, оточивши його.

Пошкодили окупанти церкву, коли завдали удару крилатими ракетами по Одесі 2 травня. Тоді внаслідок обстрілу загинув 15-річний хлопець.

І навіть церкви Святогірської лаври зазнавали руйнувань внаслідок обстрілів окупантами. 9 травня окупанти ракетними ударами знищили Свято-Георгіївський скит в селі Краснопілля. Воно якраз на шляху між Ізюмом, де окупанти мають логістичний штаб, та Слов’янському, на який вони наступають. Цей скит теж належить до Святогірської лаври.

30 травня під час обстрілу Святогірська вже сама Свято-Успенська Святогірська лавра потрапила під обстріли. Окрім руйнувань будівель, не обійшлося без жертв. Загинуло двоє монахів та одна черниця.


Читайте також:


Залишити коментар: