Через “позу” Порошенка Україна опинилася у глухому куті – експерт



Після відходу з президентського посту Петра Порошенка і, відповідно, приходу до влади Володимира Зеленського, дещо зменшилася інтенсивність бойових дій на Донбасі. І, відповідно, зменшилися втрати серед цивільного населення і військових.

- джерело.

Крім того, зараз з’явилася реальна перспектива призупинення ведення бойових дій, розповів у коментарі Главреду генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

“Я не очікую проривних рішень від зустрічі в “нормандському форматі” у вересні. Однак, думаю, на цій зустрічі можливе розв’язання питань про зупинення бойових дій, обмін військовополоненими “всіх на всіх”, а також напрацювання “дорожньої карти з реалізації Мінських угод”, – переконаний експерт.

За його словами, росіяни хочуть отримати письмові запевнення з боку України в тому, що буде реалізований “план Штайнмайєра”, причому в стислі і швидкі терміни. А це, на думку Романенка, невигідно Україні.

“Керівники Німеччини і Франції, як і країни в цілому, дуже залежні від Росії і Путіна в області політики, економіки та військового співробітництва, то, швидше за все, до цього процесу необхідно залучати американців для отримання потрібних нам результатів”, – особливо відзначив експерт.

Експерт також вважає, що якщо не буде широкомасштабної війни з РФ, то домогтися звільнення наших територій можна буде тільки шляхом переговорів України з Росією, але “при участі на різних етапах і в різних форматах наших союзників”.

Романенко наголосив, що Зеленський, розмовляючи з Путіним, повинен пам’ятати, що “господар Кремля”, “старий КГБіст, не гребує ніякими, навіть найпідступнішими і цинічними, підходами”.

“Порошенко просто законсервував взаємини з Росією, коли зайняв крайню позицію і відмовлявся домовлятися. У підсумку Україна в результаті такої позиції опинилася в глухому куті, з якого Порошенко не зміг знайти вихід”, – наполягає експерт.

На його думку, Зеленський – більш гнучкий, не ангажований політик, і саме тому йому вдається здійснювати кроки і просуватися до встановлення миру.

“Згадайте хоча б ситуацію в Станиці Луганській, розведення сил біля Золотого і Петровського, обмін полоненими і заручниками за формулою 35 на 35, а зараз є реальна перспектива обміну 200 на 70”, – резюмував експерт.


Читайте також:


Залишити коментар: