Чекайте на нові платіжки: в Кабміні озвучили остаточні ціни на гарячу воду і тепло



Чекайте на нові платіжки: в Кабміні озвучили остаточні ціни на гарячу воду і тепло

- джерело.

Тарифи в регіонах будуть різнитися

Шмигаль розповів, чого чекати цієї зими
Одним з найгарячіших питань, що сьогодні хвилюють десятки тисяч українців, є тарифи на тепло і гарячу воду цього опалювального сезону. Більшість громадян з острахом чекають приходу платіжок з космічними сумами. Ситуацію прояснив прем’єр-міністр України, особисто прибувши сьогодні, 10 вересня, до Парламенту.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Суми в регіонах різнитимуться: “золота середина” – 7,42 грн
Він виступив в сесійній залі Верховної Ради в ході Години запитань до Уряду

“Ми не плануємо, що тарифи на тепло і гарячу воду цього опалювального сезону будуть змінюватися, порівняно з минулого – ми не плануємо підвищення тарифів. Газ для тепла: якщо брати ціну без ПДВ, то 7,42 грн – це ціна з податком на додану вартість”, – повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Очікується, що суми у деяких областях будуть різнитися.

“Ціна, яка на сьогоднішній день зафіксована в Теплокомуненерго, коливається від 5 до 6,5 грн. 7,42 без ПДВ – це 6 грн 18 коп. Тобто, в деяких Комуненерго буде різниця – на 50 копійок менше, а в деяких – навіть краща ціна, ніж та, яка закладена в тариф”, – зазначає Денис Шмигаль.

Разом з тим, сьогодні від українців надходить чимало скарг на значно більші суми в платіжках – в деяких регіонах цифри доходили до 9-10 грн за кубометр.

Коментуючи цю ситуацію, прем’єр відзначив, що вже веде діалог з містами щодо недопущення такої різниці в тарифах цього року.

“Ми ведемо переговори з мерами міст, на яких покладена відповідальність формування тарифів на тепло і гарячу воду. Ми працюємо над тим, щоб не було збільшення тарифів органами місцевого самоврядування, які за це відповідають”, – наголосив Денис Шмигаль.


Читайте також:


Залишити коментар: