Чехія повернеться до жорсткого карантину через зростання кількості заражень



Уряд Чехії готується схвалити рішення про повернення всієї країни до п’ятого, найжорсткішого рівня коронавірусних обмежень через тривожне зростання кількості заражень.

- джерело.

Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє IDNES.

За останню добу в країні зареєстрували 10 821 нових заражень – майже на 3 тисячі більше, ніж тиждень тому, та найбільше з 6 листопада. У зв’язку з такою тенденцією уряд сьогодні готується ухвалити рішення про повернення до найжорсткіших обмежень. До попереднього, четвертого рівня Чехія перейшла з 18 грудня – тоді закрилися ресторани.

Нові правила почнуть діяти з 27 грудня і передбачають закриття всіх магазинів, окрім продуктових супермаркетів та аптек. Також буде діяти комендантська година з 9 вечора до 5 ранку. Спершу планувалося, що обмеження наберуть чинності вже 25 грудня.

На додачу в уряді думають над тим, щоб заборонити і великим продуктовим супермаркетам торгувати “другорядними товарами” – щоб вони не отримали переваги порівняно з дрібними торговцями, у яких в асортименті немає продуктів і які змушені закритися.

На додачу до вже закритих ресторанів, готелів, басейнів та спортзалів, закриють також сферу послуг та школи. Дитсадки продовжать працювати, планують виняток і для 1-2 класів шкіл.

Чехія, як і всі країни ЄС, днями очікує на перші дози вакцини від коронавірусу. До кінця року країна має отримати 10 тисяч доз, до кінця січня – ще 50 тисяч. Загалом Чехія замовила близько 11,9 млн доз, яких вистачить для вакцинації близько 7 млн осіб.

Напередодні парламент схвалив продовження надзвичайної ситуації до 22 січня.


Читайте також:


Залишити коментар: