Боржників почали ловити на дорогах: сплатити заборгованість вимагають на місці



Боржників почали ловити на дорогах: сплатити заборгованість вимагають на місці

- джерело.

У п’яти областях України почали примушувати боржників до сплати прямо на дорогах, зупиняючи авто. Державна виконавча служба (ДВС) і Міністерство внутрішніх справ тепер можуть вимагати від боржників-власників автомобілів виплатити аліменти, житлово-комунальні борги та інші борги за рішенням судів.

Про це в Facebook написав заступник міністра юстиції з питань ГІС Андрій Гайченко, зі зрозумілих причин не уточнивши, про які саме області йдеться.

“За перші дні застосування цього інструменту на місці стягнуто 64 тис. грн аліментів, 39 тис. грн перераховано на користь держави (єдиний соціальний внесок). Крім того, виписано 17 тис. штрафів за порушення ПДР, вилучено 2 транспортних засоби”, – уточнив він, додавши, що незабаром проект “буде поширений на всю територію держави”.

У коментарі UBR.ua Гайченко підкреслив, що борги і штрафи на дорозі не можна заплатити готівкою. Для цього співробітники ДВС дають водіям відповідні документальні бланки із зазначеними в них рахунками. На них боржники і зобов’язані перерахувати кошти, в іншому випадку у них в рахунок боргу можуть вилучити авто.

“Проведення такого експерименту показало, що багато боржників після того, як їх зупиняють в певному місці співробітники Нацполіціі, і коли мова заходить про конфіскацію транспорту в рахунок боргу, охоче погоджуються виплатити його грошима, аби не забирали автомобіль”, – зазначив заступник міністра.


Читайте також:


Залишити коментар: