Бог надихнув об’єднати Римсько-католицьку і православну Церкви, – Варфоломій



Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що Бог надихнув об’єднати Римсько-католицьку і православну Церкви в загальній євхаристійній чаші.
Про це повідомляє видання fanarion.blogspot.com.

Пише - джерело.

За словами Варфоломія, благословенний попередник вселенський патріарх Афінагор і папа Павло VI взяли на себе священне завдання примирення Православної та Римо-Католицької Церков, щоб зробити об’єднання цих Церков в загальній чаші.

Він назвав зустріч патріарха Афінагора і папи Павла VI в Єрусалимі в 1964 році благословенною і додав, що це найважливіша подія в історії відносин між двома Церквами з 1054 року, а також – одна з найбільш пророчих в Римі і Константинополі.

«Два предстоятеля усвідомили, що Захід і Схід не можуть жити ізольовано і самодостатньо, тому що це завдавало шкоди єдності та соборності тіла Хрисового, що діалог у любові й істині може привести до єдності, заснованій на твердому ґрунті першого тисячоліття», – зазначив Варфоломій.

Він підкреслив, що вищезгадані церковні лідери нагадали незаперечний факт, що дві церкви-сестри, які після розколу 1054 року, особливо після хрестових походів, були розділені і відчужені, мають загальну біблійну, патристичну й еклезіологічну традицію і вчення неподільної Церкви, здатної стати основою для відновлення втрачених відносин між ними.


Читайте також:


Залишити коментар: