Без ковбас та консервів: українським школярам оновили меню



Українські школярі харчуватимуться по-новому. Оновлене меню буде представлено дітям з 1 вересня 2021 року. У ньому буде близько 160 страв.

Пише - джерело.

Про це повідомляє прес-служба президента.

«Нове меню складається з 160 страв, які будуть використовуватися в залежності від кратності харчування для кожного навчального закладу», – повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками презентації плану заходів з реформування системи шкільного харчування та представлення оновленого меню за участю першої леді Олени Зеленської.

Зазначимо, що нове меню розробляв відомий український кулінар Євген Клопотенко. За його словами, нові страви збалансовані й поживні. До речі, буде доступна і їжа без глютену.

«У меню шкільних їдалень з’являться традиційні українські страви, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції, буде збільшено кількість фруктів і м’яса в раціоні. У меню додаються покрокові рецепти і технічні карти, що значно полегшить роботу співробітників шкільних їдалень», – сказав він.

У новому меню немає ковбас, сосисок або консервів: дозволені спеції; збільшено кількість фруктів, м’яса і молочних продуктів є страви для тих, у кого алергія на молоко; зменшено кількість хліба, цукру і солі.

Нове повноцінне 4-тижневе меню було розроблено в рамках робочої групи Клопотенко і командою проекту «CultFood» разом з технологами, дієтологами та представниками Міністерства охорони здоров’я України.


Читайте також:


Залишити коментар: