Без грошей та їжі: 19 українців хворих на коронавірус застрягли у Польщі



У Польщі 19 українців, які захворіли на коронавірус, застрягли на ізоляції без їжі та грошей. Роботодавець залишив їх напризволяще у покинутому будинку.

Про це повідомляє ТСН.

- джерело.

Вони приїхали працювати на сільськогосподарську компанію. І, ймовірно, коронавірус підхопили на роботі. Адже до Польщі, запевняють, прибули без нього.

“Коли ми приїхали, ми були здоровими, але це трапилося з нами і ми сидимо, чекаємо і не знаю навіщо”, – каже одна з покинутих в ізоляції українок.

Коли прийшли позитивні результати тестів, агент із працевлаштування перевіз українців до старого дерев’яного будинку. Лишив їм п’ять буханок хлібу, по пакету макаронів і крупи, а ще соду – полоскати горло. Коли про це дізналися місцеві, взялися допомагати українцям. Але вони тут уже два тижні. За цей час дев’ятьох хворих встигли шпиталізувати і відпустити. Але жоден з 19 досі не одужав.

“Під час нещодавнього тесту – його провели за 14 днів – ми сподівалися, що половина, чи хоча б кілька людей матимуть негативний результат.  Мені зателефонували з санепідемстанції, і з’ясувалося, що у всіх позитивний”, – розказує хвора.

Поліція Польщі розпочала розслідування щодо агента, який влаштував українців на роботу.


Читайте також:


Залишити коментар: