Аби врятувати єдиного сина, сім’я Ревнюк має зібрати 280 тисяч гривень (Відео)



Більше трьох років 6-річний Давид Ревнюк з Тернополя бореться із страшним недугом. Медики діагностували у нього “гліоз”. Клітини у головному мозку дитини почали відмирати. І єдина надія врятувати дитину — їх пересадка. Першу операцію хлопчик переніс влітку цього року. Та, як виявилося, вона була не останньою. Аби відбулася друга, зараз родина Ревнюк має зібрати майже 300 тисяч гривень.

- джерело.

Мама Давида Світлана Ревнюк розповіла, перша операція відбулася 24 червня, не була складною. Вона передбачала введення стовбурових клітин частково у вену, а частково у спинний мозок.

“У вену введення пройшло без особливих ускладнень, досить добре. Та коли робився прокол у спині, аби дістатися головного мозку, голка була дуже товста, щоб клітини не повідмирали, і після цієї процедури дитина не могла 5 днів рівно ходити. Він ходив, не міг розігнутися. Два дні у нас була температура під 40, так як ввели чужорідне тіло. Та дякувати Богу зараз все добре”, – каже Світлана Ревнюк.
Тоді хвороба зупинилися. Хлопчик пройшов необхідну реабілітацію. Проте говорити про результати та успішність операції медики не поспішали. Потрібно було, аби пройшов деякий час.

Нас часто зараз запитують, коли вже почне Давид розмовляти, коли будуть видимі результати від операції. Та це не так просто. Лікарі ставлять дати – це до 5 років, коли Давид зможе розмовляти, нормально поводитися”, – зазначає Світлана Ревнюк.
Окрім цього, тоді невирішеним залишилося ще одне питання – чи потребуватиме Давид другої операції. І, як показали результати досліджень, процедурі бути. Її вартість – 280 тисяч гривень. Операцію проводитимуть в Україні. Половину від необхідної суми коштів потрібно оплатити вже за два тижні.

“За специфікою друга операція нічим практично не відрізняється від першої. Заплановано її на кінець листопада – початок грудня. Проте кошти ми маємо оплатити вже до кінця вересня, оскільки буде використаний донорський матеріал. На його забір потрібно 90 тисяч гривень, 50 тисяч гривень – за трансплантацію. Решту коштів нам дали можливість оплатити безпосередньо перед операцією”, – каже жінка.
Нагадуємо, студія “Файного міста” започаткувала проєкт “Світло надії”, у рамках якого розповідаємо про людей, які опинилися у складній ситуації та потребують нашої з вами допомоги.

Якщо вам, вашим близьким чи знайомим потрібна допомога, ви можете написати нам на сторінці “Файного міста” у Фейсбук або ж зателефонувати за номером телефону: 067-799-39-77 або 096-46-097-98.

Реквізити для допомоги:

4731 2191 2327 8743 Світлана Ревнюк (мама)

 


Читайте також:


Залишити коментар: