Абсурд по-українськи: субсидії зменшили, але підвищення цін на газ не вплине на населення



Підвищення цін на газ не вплине на людей, які отримують субсидії. При цьому, вперше за останні кілька років у проекті держбюджету-2019 передбачено зниження витрат на субвенцію місцевим бюджетам для виплати житлових субсидій.

- джерело.

Уряд пропонує скоротити цю статтю витрат майже на 16 млрд гривень у порівнянні з нинішнім роком – до 55,05 млрд гривень. Загалом, у 2019 році близько 6,9 млн сімей будуть отримувати субсидію, заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає РБК-Україна. «Ми розраховуємо, що в 2019 році буде близько 6,9 млн сімей, які отримують субсидію.

Ми готові до такої цифри. Підвищення цін на газ не вплине на тих людей, які отримують субсидії. Частка, яку вони платили, не зміниться. Все інше оплатить держава», – повідомив Гройсман.

Гройсман нагадав, що в бюджеті-2019 року передбачено 55 млрд гривень на субсидії та соціальну підтримку людей, які потребують допомоги. На його думку, цього вистачить, щоб «захистити всіх, кому це необхідно». Нагадаємо, з 1 листопада ціни на газ для населення зростуть на 23,5% і вартість становитиме 8,55 грн за куб. метр.

Проте, вперше за останні кілька років у проекті держбюджету-2019 передбачено зниження витрат на субвенцію місцевим бюджетам для виплати житлових субсидій.

Як пояснив міністр соціальної політики Андрій Рева, що зменшення суми на субсидії в проекті державного бюджету на 2019 рік з 71 до 55 млрд гривень обумовлено тим, що в поточному році 18 млрд гривень буде спрямовано на погашення боргів минулих років.


Читайте також:


Залишити коментар: