Лікар пояснив, що відбувається зі шлунком після ложки меду


Людям з ожирінням, діабетом, атеросклерозом, гіпертонією потрібно їсти мед дуже обережно, не більше за чайну ложку на день, попередив доктор медичних наук лікар-дієтолог Михайло Гінзбург.

Основний фактор ризику при вживанні меду – це високий вміст цукру. Крім того, він містить кислоти, які подразнюють шлунок. А ось вживання меду у великій кількості загрожує розвитком виразкової хвороби та гастриту.

Пише - джерело.

Здоровим людям, які ведуть активний спосіб життя, можна дозволити собі дві-три чайні ложки меду на день, вважає фахівець.

Також варто мати на увазі, що у будь-якому віці у людини може виявитися алергія на мед. “Людям з алергічною налаштованістю, навіть якщо вони не мають алергії на мед, їсти його слід дуже обережно. Половину чайної ложки на день”, – попередив дієтолог.

Читайте також:


Залишити коментар: