Один кілометр за 60 млн: названо вражаючу ціну ремонту доріг в Україні



В “Укравтодорі” озвучили величезні суми, які витрачаються на ремонт і будівництво одного кілометра дороги в Україні.

- джерело.

Про це чиновники розповіли в сюжеті телеканалу 1 + 1.

За оприлюдненою інформацією, один кілометр будівництва автодороги першої категорії з асфальтобетонним покриттям обходиться в 170,5 мільйонів гривень. Капітальний ремонт такого ж відрізка автотраси стоїть майже в три рази менше – 60 мільйонів гривень. А на реконструкцію дороги потрібно витратити близько 100 мільйонів.

Як стверджують у відомстві, близько 60% бюджету йде на матеріали і спеціальні дорожні конструкції, ще 20% – на експлуатацію будівельних машин і інших механізмів. Заробітна плата дорожників становить всього 10%.

В “Укравтодорі” в наступному році планують відремонтувати сім тисяч кілометрів доріг. Ще до кінця цього року почнеться ремонт на автотрасі “Київ-Буковель”.

Раніше в Мінфіні повідомили, що в держбюджеті на 2021 рік передбачено на ремонт і будівництво доріг 150 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що кошти, які було виділено цього року з державного бюджету на ремонт і обслуговування доріг, найактивніше освоюють в Дніпропетровській, Харківській та Вінницькій областях, а також в столиці України.


Читайте також:


Залишити коментар: