Мільйони людей по всьому світу взяли участь у кліматичних протестах



Мільйони людей по всьому світу беруть участь у глобальному кліматичному протесті із закликом до урядів країн вжити заходів для боротьби із зміною клімату напередодні саміту ООН.

- джерело.

Про це повідомляє AP News.

Згідно з повідомленням, події почалися в Австралії, де активісти пройшли в 110 містах і селищах, включаючи Сідней і столицю країни Канберру. Демонстранти закликали свою країну, найбільшого в світі експортера вугілля і скрапленого природного газу, вжити рішучіших заходів по скороченню викидів парникових газів.

Також, сотні мітингів пройшли по всій Європі, закрема в Чехії, Німеччині, Великобританії та Польщі, яка як і раніше широко залежить від вугілля і де багато середніх шкіл надали учням вихідний, щоб вони могли взяти участь в мітингах у Варшаві та інших містах.

У Берліні, за словами організаторів, 80 тис. осіб зібралися перед столичними Бранденбурзькими воротами, неподалік від офісу канцлера Ангели Меркель, де Кабінет міністрів обмірковував остаточні деталі плану щодо обмеження викидів парникових газів у Німеччині.

У Гельсінкі, столиці Фінляндії, людина в костюмі Санта-Клауса стояв біля будівлі парламенту з табличкою: «Мій будинок у вогні, мій олень не вміє плавати».

Менші протести пройшли в Азії, включаючи Японію, Південну Корею, Філіппіни, Гонконг та Індію.


Читайте також:


Залишити коментар: