7 грудня – День великомучениці Катерини: як привітати Катерин з днем ангела



7 грудня вітають з Днем ангела жінок з іменем Катерина.

- джерело.

7 грудня православна церква святкує День великомучениці Катерини. Катерину глибоко шанують і православні, і католики, і мусульмани. Ця свята жінка – приклад стійкості віри, жіночої краси та людської й духовної мудрості.

7 грудня – іменини жінок, які носять ім’я Катерина. Катерини завжди можуть звернутися з молитвою до своїй небесній покровительці, отримати відповідь та допомогу.

Святій великомучениці Катерині моляться про ухвалення правильного рішення, про майбутню родину та дітей, а ще – у разі важких хворобах і напередодні операцій.

Святу Катерину називають великомучениця – тому що вона перенесла величезні катування і була жорстоко вбита язичниками, хоча не скоїла жодного злочину. Катерину вбили за її стійку християнську віру.

Історія святої великомучениці Катерини Олександрійської

Катерина Олександрійська народилася через 287 років після Різдва Христового у Олександрії. Вона була царського роду, дуже красива і розумна.

У 18 років Катерина вже прочитала усіх відомих на той час  філософів, вивчала медицину, геометрію, опанувала ораторську майстерність. Її мама була тайною християнкою. Тоді при владі був імператор Максимін, який поклонявся богу Гермесу і жорстоко переслідував християн. Завдяки матері Катерина познайомилася із християнською вірою, хрестилася, а  після дивним чином отримала благодать від Богородиці – перстень, який не знімала до самої смерті.

Після того, як вона прилюдно попросила імператора Максиміна відмовитися від язичницьких жертв, той ув’язнив її, вирішив умовити та взяти її за дружину. Імператор зібрав 50 філософів та вирішив влаштувати інтелектуальний бій, аби переконати красиву і мудру жінку, що язичницькі боги кращі за Христа. Напередодні “бою” Катерині явився архангел Михаїл, та сповістив, що Бог допоможе їй перемогти.  Наступного дня, вже у першій бесіді філософи відмовилися сперечатися із Катериною навіть під загрозою смерті. Розлючений Максимін велів стратити усіх 50 філософів. Перед стратою вони попросили Катерину помолитися за них Богу.

Катерина ікона

На бік Катерини стали дружина і головний воєвода Максиміна. У відчаї імператор стратив власну дружину, а потім жорстоко замучив та стратив святу Катерину. Але з ран святої замість  крові вилилося молоко. Тіло святої Катерина дивним чином опинилося на півострові Синай.

Монастир святої Катерини на Синаї

Мощі святої Катерини були знайдені на Синайському півострові. Вона була похована у підніжжя гори Хорив, де Мойсей отримав від Бога 10 заповідей.

У 4 столітті там була влаштована капличка святої Катерини, яка згодом переросла у монастир.

Монастир святої Катерини на Синаї – перлина світового паломництва. Він існує вже XVI століть, завжди був православним і ніколи не зачинявся. Хоча на Синаї переважна більшість жителів сповідують іслам, але мусульмани глибоко шанують святу Катерину.

Монастир Катерини Синай

Мощи святої Катерини – нетлінні, і досі перебувають у гробниці біля вівтаря головного храму.

Монастир має одну з найкращий у світі духовних бібліотек і дивну колекцію стародавніх ікон.

Головне диво монастиря святої Катерини на Синаї – це ідеальна тиша, у якій легше відчути благодать Божу.

Гора Хорив ще зветься горою святої Катерини. Ченці і досі кажуть, що цією горою ходив Господь.

Що треба робити у День святої великомучениці Катерини

7 грудня – день Ангела та іменини Катерин.

Катеринам цього дня бажано щиро помолитися святій великомучениці Катерині.

Поставити свічку у храмі, помолитися за життя та здоров’я усіх рідних і близьких.

Православні церкви цього дня згадують великий подвиг святої великомучениці Катерини.

Віряни у День святої великомучениці Катерини просять заступництва у народженні дітей та благополучних пологах (або інших операціях), а ще – допомоги у важливих справах і прийнятті правильних рішень.

Красиві привітання з Днем ангела Катерини 

7 грудня вітають жінок з іменем Катерина, бажають благодаті Божої. Дарують ікону або інший подарунок.

Прийми від мене Катерино вітання,
Хай збудуться твої бажання.
В житті бажаю радіти,
Й ніколи тобі не хворіти.
Хай доля привітно дивує,
Любов і щастя дарує.
Бажаю друзів вірних тобі,
Щоб допомогли у біді.
Хай твій ангел тебе оберігає,
Всяке лихо що йде відганяє.

У день ангела хочу побажати тобі, Катрусю, щоб твій ангел завжди тебе оберігав і допомагав тобі у всіх твоїх справах – домашніх і робочих, щоб усі твої починання були втілені в життя, щоб тобі завжди супроводжувалась удача, процвітання і успіх.

З Днем святої Катерини
Вітаю я тебе
І бажаю багато щастя
І, звичайно ж, добра,
І удачі, і терпіння,
І здоров’я, і везіння.
Вірити у диво і любов,
Бути красивою знову і знову!

Зі Святом святої Катерини! Світла в душі, мирських благ та успіхів у добрих справах! Нехай світло осяює дорогу, всипану щастям і любов’ю!
Бажаю у День святої Катерини тобі величезного щастя, добра в серці, віри в душі і виконання всіх бажань! Нехай твій Ангел-охоронець завжди оберігає тебе і допомагає йти правильною дорогою! Нехай кожна мить буде сповнена любові, позитиву і успіху!


Читайте також:


Залишити коментар: