На українських вулицях з’явилися відкриті пісуари



Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово–комунального господарства України (Мінрегіон) розробляє проект зміни державної будівельної норми (ДБН), яка передбачає впровадження в усіх громадських місцях санвузлів за голландською технологією відкритого типу.

- джерело.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово–комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

“Туалети за голландською технологією в Україні. Друзі, є ідея, яку ми зараз розглядаємо як зміну в будівельні норми. Це впровадження у всіх громадських місцях санвузлів за голландською технологією відкритого типу. Можливо хтось бачив такі туалети на вулицях Амстердама й інших міст в Нідерландах та в інших країнах теж. Вони дуже зручні в користуванні, економлять місце, не вимагають бюрократії під час установки”, – написав він.

Парцхаладзе зазначив, що зараз це тільки ідея в ДБН, але вже реалізуються пілотні проекти.

“Такий санвузол саме сьогодні встановили на вулиці Хрещатик. Це досить суттєво розвантажить в цьому плані найближчі заклади харчування, наприклад, той же Макдональдс. У Львові також сьогодні встановили один такий санвузол на Площі Ринок. Обговорення норми щодо поширення цієї практики в Україні триває”, – написав він.


Читайте також:


Залишити коментар: