На Франківщині у ресторані “Діброва” на випускному люди отруїлися протермінованими продуктами, – Держспоживслужба


Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє, що ймовірною причиною отруєння десятка прикарпатців, з яких шестеро дітей, у відпочинковому комплексі “Діброва” є вживання протермінованих продуктів.

Як писав КУРС, 19 та 20 червня до інфекційного відділення Богородчанської центральної лікарні з попереднім діагнозом “гостра шлунково-кишкова інфекція” госпіталізовано 10 осіб, серед яких 6 дітей 2003-го і 2004-го років народження.

Пише - джерело.

Усі потерпілі перебували в ресторанному комплексі «Діброва» у селі Підгір’я 17 червня на випускному вечорі.

Захворювання у перших потерпілих виявили 18 червня, двоє поступили в лікарню 19 червня, восьмеро – 20 червня. Сьогодні, 21 червня, було госпіталізовано ще одну людину. Інформація про захворювання Головним управлінням Держпродспоживслужби від лікувальної мережі отримана не вчасно.

Отже, станом на 9 год. 21 червня госпіталізовано 11 осіб, із них 6 дітей 2003-2004 років народження. Стан потерпілих середнього ступеня важкості. Всі потерпілі – жителі села Саджава Богородчанської ТГ. Всього святкувало 29 осіб, в той день в закладі перебувало близько 160 осіб. Захворіли відвідувачі з однієї компанії, які затримались до 4 години ранку 18 червня. Люди вживали салат «Цезар», капрезо, курячу закуску, сирну тарілку, м’ясну нарізку, відбивні, бульйон, картоплю, голубці, рибу під овочами, печінковий рулет, мінеральну воду, алкоголь.

Імовірна причина спалаху – вживання протермінованих харчових продуктів. Держспоживслужба проводить мікробіологічне лабораторне обстеження ресторану «Діброва» з відбором проб харчових продуктів, води питної, змивів на патфлору.

Про результати обіцяють повідомити незабаром.

Читайте також:


Залишити коментар: