В Україні виявили м’ясні продукти з сальмонелою. Продукти зажадали негайно вилучити з продажу і повідомили, хто виробник небезпечного продукту.
Про це йдеться в повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
За даними Держпродспоживслужби, інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення про харчові продукти та корми RASFF про заражене м’ясо надійшло ще 10 вересня 2021 року. В індичих крильцях виробництва Польщі була виявлена Salmonella typhimurium.
З цього м’яса також було виготовлено м’ясо механічного обвалювання та експортувалося в Україну. Одержувач: ТОВ “Селміт”, вулиця Феросплавна, місто Запоріжжя та холодильний склад ФРОСТ-4 на вулиці Автопарковій у Дніпрі.
“Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, що здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучення з виробництва та/або обігу і в термін не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області”, – сказано в повідомленні.
Варто відзначити, що Salmonella typhimurium викликає сальмонельоз – небезпечне захворювання, при якому в кров і органи заносяться токсини. Сальмонельоз може спровокувати такі ускладнення, як ендокардит, гнійний менінгіт, абсцеси печінки.
Як проявляється сальмонельоз
Висип на шкірі
Нудота і діарея
Головний біль
Безсоння і слабкість
Лихоманка, озноб
Підвищене потовиділення