«В Італії готуються до другої хвилі коронавірусу»: медик розповів деталі



Український медик розповів, чи справді в Італії така критична ситуація зі смертністю та інфікованими коронавірусом.

Про це інтерв’ю «Вголосу» розповів медбрат міської клінічної лікарні № 17 м. Києва Гліб Бітюков, який разом з командою українських лікарів-добровольців допомагав італійським колегам боротися у їхній країні з коронавірусом.

- джерело.

«У них справді була дуже важка ситуація – без перебільшень, – зазначив він. –  Коли ми приїхали туди на початку квітня, у лікарні було дуже багато інфікованих пацієнтів. При цьому кількість хворих збільшилась у 5-6 разів буквально за декілька днів».

І додав: «З одного реанімаційного відділення, в якому було 7 ліжок, в лікарні наступного дня зробили 5 реанімаційних відділень, де було вже 30 пацієнтів. Тоді ситуація була дуже критичною, зараз вона вже покращилась: набагато менше пацієнтів і більше людей одужує та все менше нових інфікованих. Тому можна сказати, що італійці у більшості цю проблему подолали».

Але, за словами Бітюкова, вони хвилюються через те, що все почнеться наново, коли люди почнуть виходити зі своїх домівок після карантину. Тому готуються до можливої другої коронавірусної хвилі: переформатовують відділення, аби швидко можна було прийняти нових пацієнтів.


Читайте також:


Залишити коментар: