Молоді кабачки і баклажани, порізані кружальцями і запечені в духовці в томатному соусі, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
Помідори (середні) — 6 шт
Кабачки молоді — 1 шт
Баклажан — 1 шт
Перець болгарський червоний — 1-2 шт
Цибулина — 1 шт
Нерафінована соняшникова олія ТМ «Алейка» — 3 ст. л.
Томатна паста — 2 ст. л.
Прованські трави — 1 ст. л.
Сіль — за смаком
Приготування
Болгарські перці промити і очистити від насіння, розрізати на половинки.
Половинки перців скласти в пакет для запікання. Запекти в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин.
Три середніх помідори вимити, цибулю очистити.
На сковороді розігріти натуральну нерафіновану соняшникову олію і обсмажити дрібно нашатковану цибулю і нарізані кубиками помідори, готувати 3-4 хвилини.
Запечений перець остудити і зняти шкірку.
Підготувати помідори, баклажани і кабачки, які залишилися.
Нарізати кабачки та баклажани кільцями. Додати прованські трави і посолити за смаком.
У сотейник скласти обсмажені помідори з цибулею, запечений перець і томатну пасту.
Трохи посолити і блендером перетворити в пюре.
Прогріти соус на плиті 1-2 хвилини.
Вилити половину соусу в форму.
Викласти кружечки овочів, чергуючи баклажан з кабачком, з нарізаними помідорами.
Заповнити кабачками і баклажанами всю форму.
Зверху додати другу половину соусу.
Запекти в духовці при 180 ° С 15 хвилин.
Рататуй в духовці готовий. Можна подавати до столу.
Приємного апетиту!