Відкрили Університет піци у штаті Меріленд. Його “ректор” – професійний кухар-італієць Франческо Марра. Він розповів, що вирішив заснувати заклад, адже американці надзвичайно люблять піцу.
“У США працюють 70 тисяч піцерій із загальним доходом у 40 мільярдів. Щосекунди американці з’їдають 350 шматочків піци. Але, як не дивно, не існує жодної “школи піци”, – розповів Марра.
Саме тому він вирішив навчити людей усім тонкощам професії піцайоли. В Університеті студенти “зубритимуть” історію автентичної неаполітанської піци, теорію її випікання, дізнаватимуться секрети ідеального тіста й соусів, інформацію про розкатування.
Також слухачів навчатимуть готувати інші традиційні італійські страви – хліб, печиво, каннолі, струфолі.
Викладатимуть в Університеті піци італійські кухарі. Детальніше про заклад можна переглянути на його офіційному сайті.