Професор кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук нашого університету Галина Семчишин – єдиний український науковець серед співавторів монографії «Харчові продукти глікації та їхня роль у здоров’ї та хворобах».
Видання нещодавно вийшло у світ. Працю опублікувало видавництво CRC Press, Taylor & Francis (США), пише – Галка.
Монографія вийшла під редакцією професора Jaime Uribarri, відомого американського діабетолога та нефролога. Саме американський науковець запросив професора нашого університету Галину Семчишин взяти участь в його проекті, інформує прес-служба Прикарпатського національного університету.
Книга присвячена впливу продуктів глікації, які утворюються під час приготування їжі та напоїв, на здоров’я людини. Зокрема, розглядаються механізми утворення продуктів глікації та їх участь у виникненні діабетичних ускладнень, патологій нирок та прискореного старіння.
У розділі «Chapter 8: Is part of the fructose effects on health related to increased AGE formation?», автором якого є Галина Семчишин, йдеться про роль фруктози в утворенні продуктів глікації. Матеріали, які висвітлюються у цьому розділі книги, грунтуються на результатах власних досліджень професора Галини Семчишин.